Tuesday, December 15, 2009

so long...

sudah cukup lama aku meninggalkan halaman ini tanpa apa2 perubahan....

bkn disengajakan tetapi aku sedang mencari ilham di kala hati dirundung kesepian dan kesakitan....di kala ini aku sedang membina kembali hati ini yang telah banyak disakiti...

di kala ini aku rasa sudah cukup kuat untuk berhadapan dengan apa sahaja...insyaallah...
aku juga insan yang lemah...mudah kalah dengan perasaan...sgt sensitif...tidak dinafikan...

bnyk perkara yang berlaku sepanjang kesenyapan ku dari dunia blogging ini...ntah la....
semua perkara yang berlaku membuatkan aku sgt lemas untuk berhadapan dengan dunia maya ini...cukup aku terluka sekali kerana jika aku terluka lagi kali ini kemaafan akan sukar untuk diraih dari diri ini....bkn kejam tetapi aku juga ada perasaan...smpi bila maruah diri ini harus dipijak seolah-olah ia tidak berharga....

ah...aku sudah pergi jauh nampaknya....mungkin juga kebelakangan ini aku kerap memikirkan tentang diri ini dan hati ini...jika hati ini seperti kulit sudah terlalu banyak calar dan lukanya....tetapi dengan peredaran masa aku ubati hati ini....

maaf andai diri ini tidak mampu untuk berdiri teguh lagi....

Monday, September 28, 2009

bored...

well....

as we now...life goes on...but we cry...we laugh n we do all at the same time....
time by time passes...n left all the bad memories behind...
as we continue walking....only good memories we bring along...

n...we see each other...from eye to eye n heart to heart....
we love each other so much...

n we made a promise n a vow....
that no matter what we will love each other till the end....

coz whats life without u n i make it through these days is all because of u dear...
sometimes i get mad n sometimes i laugh it but its all becoz....

I LOVE YOU SO MUCH....
IF U READ THIS DEAR....KNOW THAT I LOVE U WITH ALL MY HEART.....

Tuesday, September 1, 2009

long time....

its been long since i didn't write on this blog....

owh....i'm bzy n bzy....i don't have much time....
but now i guess i'm back to write again....

for now not much i want to write...juz want to tell that i'm back....(tadaima)

Sunday, August 2, 2009

shit....

i feel so shit...dunno why...but i feel it...i feel so down....dear blog...i need u...but i'm scared to write to u....

the truth is...i'm scared to on9...coz each time i on9 i feel something awful to see n awful to hear...god!!!why this is happen to me...

i make my desicion...my final one....i have to forget u...i'm sorry...i will write again here...maybe someday...if i'm ready to do so...

for now....i'm resting....i hope this is a very write n good desicion for me...for everyone i know here...i'm sorry...but now i'm so scared...

for the one i love...i'm sorry but i have to do this....i'm sorry d~

Tuesday, July 28, 2009

painful anniversary???

dunno what to say...today is our anniversary...but i cried all day...since 12.00 last night....dunno what to say....

a lot things happen in a day....painful n hurt....mix in one...wow!!!! can't believe this thing happen in our anniversary....don't want to believe but it already happen....

by the way....happy anniversary....to me n...

i hope this thing wouldn't happen again...first n last...this is a painful anniversary..i will remember it forever....i hope i can live with this pain if it happen again....

God...if something happen to me...pls give ur blessing to all people who love n care for me....

p/s happy anniversary baby d~

-xoxo-

congratulations!!!!

last night....i call my baby d...aku xtahan dgn ape yg aku fikir....aku baca blog tu abis2...sedih nye aku xdpt share sume tu dgn die...sedihnye aku xdpt panggil die bulan...sedihnye....

tpi aku gembira sebab ade org leh share dgn die...aku happy sgt2...n org tu pun panggil my baby d bulan die....worth....that the important of sharing...me??? i don't i guess....baby d selalu ckp yg kitorg ckp mcm ayam ngan itik...so i can't read baby d...tpi aku bersyukur sbb ade org yg faham die....even what i said is a burden to me...aku rela semata-mata nak tgk baby d bahagia....

mungkin aku bodoh sbb cemburu buta...org dah explain pun tpi aku masih nak bangkitkan hal ni...aku xleh...aku check blog tu satu2...bnyk link dorg...dgn ex2 die pun ade...dgn chip tu pun ade...ntah la....lantak la...aku xnak ingat ape2 lepas ni....

aku bkn jahat tpi aku sedih sgt2...sejak aku bersemangat kembali ni la first time aku rasa sgt2 down....even tgh tulis ni pun aku leh nangis...aku benci keadaan ni....biarlah..jgn pedulikan aku....
aku boleh hidup walaupun aku lupa semuanya....asalkan hidup dan tidak menyerah...i can build my life back...i know i can walaupun sakit....

d~ i love u so much....klu ini harga yg terpaksa b bayar sbb pernah wat d merana dulu b redha....cuma b doa dgn Tuhan supaya kurangkan sikit beban yg b tanggung...b xnak nangis hari2 tiap masa...its not worth crying 4 u...u r juz an ordinary human being....the different is i love u....tu je....

congrats to me...senyum dalam sengsara....

no love no hug....i don't deserved it....

important????

juz a guess...what means important???

someone said that i'm a very important person in their life...but...it huz but...why they do such thing...sharing with someone else n not with me??? caring 4 someone else n not with me???? ifeel down...so sad....bkn aku x syg die....aku syg dia...tpi dia xpernah nak buat sume tu dgn aku...dulu mcm tu jgk....

sume ni punca dari blog...dulu, die share dgn ex die...skrg die wat dgn org lain lak...nape bkn dgn aku??? am i not an important person?? dia ckp i love u to me...but sharing the feeling with someone else....ape jgk tu??? aku xfaham ape2....mang la aku ckp aku ok...xde ape2...tpi realitinya...aku sgt2 terasa dgn ape yg die wat....mang la die ckp kawan...aku leh terima tpi ntah la...hati aku sakit...aku seperti xde makna dlm hidup dia....aku menangis sbb aku sgt xleh terima ape yg die wat ni....die ckp aku x percaya die...aku percaya die....aku percya die sgt2 tpi jgn la wat mcm ni....leh share dgn org lain....smpi bila aku nak tahan klu die asyik ckp ape yg die tulis kat blog tu tipu??? abis ape yg betul??? ape yg perlu aku percya?? aku sgt2 keliru...

xpernah aku balik dari gym dkat kul 1 pagi...umi abah marah sgt2...tpi aku xleh...sepanjang aku wat fitness kat gym tdi aku nangis...ntah la...mgkn aku cuba berlagak mcm xde ape2...tpi hakikatnya lain...hati aku tersentuh jgk....aku sgt sygkan dia....org lain tau die bulan..tpi aku?? bru tau tdi yg die tu bulan...ape maknenye ni???? die sentiasa nak wat aku keliru dgn identiti die...klu sygkan aku jgn wat mcm ni....bila dia wat mcm ni seolah-olah aku ni x berharga...hurm..biar lah...ape2 pun aku sgt2 berterima kasih padanya...sbb dia sudi menyayangi diri ini....

wat baby d....terima kasih sebab sudi syg b....u r the best...i tried to be strong but i couldn't....i'm a total disaster....but i won't give up....even i lost u...u r still the one i love....even i don't remember u tomorrow...juz know that i love u.....

-xoxo-

~baby b~

Monday, July 27, 2009

lie????

hurm...guess what??? aku kna tipu lagi....SHIT!!!!!!

aku percya die 100%...no doubt...but yet...still do the same thing...cheat behind my back....what a fuck!!!!!

lantak ko la manusia....malas aku nak ckp dah.....Allah je yg balas budi baik ko kat aku.....

geram tpi xguna nak marah2...dah tabiat manusia tu suka menipu...nak wat mcm mane...biar aku jdi malaikat ubah die tpi klu die xnak berubah nak wat mcm mana....terpulang....

Sunday, July 26, 2009

tada i ma....

tada i ma....means i'm back....back from what??? dunno...hahahahahahahaha....

today is a very long day for me....n i'm so tired too....pagi2 g training kat stadium..coach aku yg baik hati n hensem serta penyayang tu paksa aku training...dah la pagi tdi hujan renyai2...mau je x aku tertidur kat stadium tu...kwn2 ku punya la berang kat coach 'kesayangan' kitorg tu....dah la paksa org pas tu leh senyum simpul je....arrggghhhh!!!!!!!!!!!! geram!!!!!!!! kitorg training bagai nak gila smpi terlentang kepenatan kat stadium tu....hehehehe...tpi sekali-sekala paksa diri mcm ni best jgk...tau nape? aku dpt hilangkan tension, lupakan masalah aku n mcm2 lagi.....

pas je dri stadium aku bergegas lak g skola...adehh...aku kna bagi test kat bdk2 camping lak....test pertolongan cemas asas....dah lama aku xbagi test kat org...sib baik jgk sumenye berjalan lancar...n as usual cikgu aku masih lagi kagum dgn cara aku mengendalikan test yg susah tu....next week aku kna kuarkan markah dah....pening lak....balik je umah ade majlis keluarga...sambut birthday abah aku...penat jgn citer la..aku sempat rehat utk solat n mandi je....kul 6.30 ptg lak...aku cpt maghrib n berkejat ke gym...coach aku punya la baik hati tunggu aku bersiap...die tau aku nak skip kan...

kul 9 tdi bru balik dari gym...penat sungguh...tpi aku puas....actually...i miss someone so much....but i don't know why...juz don't know what happen...i'm confused maybe...dunno....arrgghh!!!! lantak la!!!! aku nak bahagia dgn hidup aku....

now...i'm happy with me...with who i am....yes i miss u...so much...damn much...but...there are something that i don't really know the reason....i love u....yes i love u...so much...my love never change for u...but yet...there are something that make me confused...it was u or me...i still don't know...trust...is all i have 4 u...n what have i left here is my heart...

i'm back n i want to be more positive....

-xoxo-peace....

Thursday, July 23, 2009

onto ni omedetto!!!

heheheehhe....tahniah abah!!!! ari ni hari jadi abah yg ke-? x tau la jgk...hehehehehehe....umi ckp mlm ni potong kek je..t ari sabtu bru wat majlis sambutan...hehehehehe...syg jgk mak aku tu kat bapak aku....

yg wat aku happy lagi...abah aku yg sibuk pasal graduation day aku....aku leh wat xkisah jer....hehehehehe....lucu jgk bile smlm die tnya bju aku 4 that day dah siap blum...die leh suruh siap aku g cri bju lagi...die yg bayar sume....adehh...semangat bapak aku ni...tpi ok la tu....xde la aku kelam kabut karang.....

smlm hari aku berjalan agak lancar....except 1 je...aku xleh text org coz aku xde cdit n hp aku lak wat hal....bile la aku nak dpt hp bru ni??? abah kata minggu ni...dah nak abis minggu dah ni....adehh....pening2....xpe sabar itu separuh dari iman....yg penting sabar insyaallah akan dpt....

esk aku kna wat preparation lak...4 our sport tournament....mental n physical kna ready....4 ari aku cuti...coach aku ckp gym tu sunyi jer....coach aku xtau aku g gym kwn die....hehehehehehe....klu die tau mampus aku kna marah.....sbnrnye, die rindu kat aku la tu....dah xde org die nak marah2 agaknye....sbnrnye...aku adalah org yg selalu kna marah dgn teruknye klu dgn coach aku tu...hehehehehe....tpi bagi aku xpe la.....die tu dah ade penyakit tua...hahahahahahaahaha!!!!!!!

i miss someone so much.....really missing that person....hurm....i wonder mcm mane la hari die smlm...ok ke x ok.....xtau la...i hope die akan ok je....miss u so much!!!!

aku happy sgt coz ari ni ari last aku ganti puasa aku!!!! yay!!!!!! pas ni boleh la aku aktif spt biasa...hurm...ape lagi aku nak tulis ek??? xde ape lagi kot...xpe la...pe2 hal t aku update lar....

-xoxo-peace!!!

Monday, July 20, 2009

flavour of life.....

rempah kehidupan...hehehehehe...sometimes sweet sometimes not....

love so sweet if we into it....hehehehehehe....lagu ni makes me realize that love doesn't always make us hurt...its also sweet if we can get it together.....

Love So Sweet - Arashi

ROMAJI

Kagayaita no wa kagami demo taiyou demo nakute kimi da to kizuita toki kara
Ano namida gumu kumo no zutto ue ni wa hohoemu tsuki love story mata hitotsu

Kizu tsuita yume wa kinou no kanata e
Sora ni hibike ai no uta

Omoide zutto zutto wasurenai sora futari ga hanarete ittemo
Konna suki na hito ni deau kisetsu nido to nai
Hikatte motto saikou no lady kitto sotto omoi todoku
Shinjiru koto ga subete love so sweet

Soko kara itsumo mieru yo ni
Kono te wo sora ni muke hirogaru kimi to no omoide
Ano katakuna de ijippari na
Boku wo kaeta kimi no te love story arukidasu

Magari kunetteta futatsu no tabiji wa
Koko de hitotsu niji ni nare

Omoide zutto zutto oikaketa yume futari ga tooku e ittemo
Donna tsurai yoru mo kujikesou na chikai demo
Waratte motto saigo no lady kitto sotto negai todoku
Akenai yoru wa nai yo love so sweet

Tsutae kirenu itoshisa wa
Hana ni natte machi ni futte
Doko ni itemo kimi wo "koko" ni kanjiteru

Omoide zutto zutto wasurenai sora futari ga hanarete ittemo
Konna suki na hito ni deau kisetsu nido to nai
Hikatte motto saikou no lady kitto sotto omoi todoku
Shinjiru koto ga subete
Akenai yoru wa nai yo
Shinjiru koto ga subete love so sweet



ENGLISH



Ever since I realised that what was shining wasn’t the mirror and it wasn’t the sun – it was you
The moon smiling way above the tearful clouds, one more love story

My wounded dreams are yesterday now
Let my love song ring out into the sky

Memory, I’ll never, ever forget this sky, even if we’re apart
There’ll never again be a season when I meet someone I love so much
Shine brighter, my greatest lady, this love is sure to softly reach you
Believing is everything, love so sweet

I hold out my hand to the sky so I can always see it from there
And memories of being with you spread out
I was so obstinate and stubborn
And you changed me, a love story is set in motion

May our two winding roads
Merge together here and become a rainbow

Memory, I’ve been chasing this dream all this time, even if we go far away
No matter how tough the night, even if you're about to give up on your promise
Smile more, my final lady, this love is sure to softly reach you
There’s no night that won’t give way to the dawn, love so sweet

This love I can’t tell you about
Becomes flowers that rain down on the town
No matter where I am, I feel you here

Memory, I’ll never, ever forget this sky, even if we’re apart
There’ll never again be a season when I meet someone I love so much
Shine brighter, my greatest lady, this love is sure to softly reach you
Believing is everything
There’s no night that won’t give way to the dawn
Believing is everything, love so sweet

watashi...omairako to tsukida......means...aku, sgt2 cintakan kamu....

love is sweet....love is beautiful....

Saturday, July 18, 2009

kuroshio....

sedih...aku sgt sedih...

pagi tdi aku ade acara yg sgt aku tunggu....track n field amatur tournament...aku amek acara lompat kijang....hehehhehehe...tpi yg wat aku sedih adalah aku dpt gangsa je....

aku sedih sgt...aku xdpt berikan yg terbaik utk team aku n utk diri aku sendiri....puncanya masa aku panaskan bdn pagi tdi...kaki aku terseliuh...n akibatnya larian aku masa start up x berapa bgus...aku ambil masa utk pecut n aptitude kaki aku xbtul...aku sgt2 tension...aku terpaksa wat 3 kali cubaan n yg aku dpt hanya lah gangsa....sedih sgt....

aku bru nak cipta rekod...coach aku adalah org yg paling bnyk sbarkan aku....die la yg teman aku g empangan n kitorg bercerita bnyk benda...die bagi aku nasihat2 yg sgt2 positif...n sorg lagi...pujuk aku...dlm telefon je...tpi sgt2 memberi aku semangat...my baby d...thanks my coach n my baby d....

next time i will get a gold 4 that...aku kna jga kaki aku elok2...hehehehehehe...coach aku ckp sejak aku training ni die bnyk tgk perubahan dlm diri aku....sume positif smpi kan org sindir pun aku senyum je...hehehehehehe....aku pun bangga jgk kat diri aku...aku berjaya bersabar dlm apa jua perkara....yay!!!

i'm positive with my life now...peduli la ape org ckp...i don't care...dah penat nak jga hati n perasaan org lain..now i'm concentrating on myself now....so lepas ni sape2 yg terasa sorry la ye....hehehehehe...jahat je bunyinye....well...life goes on...

next week aku nak pose lak..so masa ke gym akan berubah...dulu aku benci coach aku...skrg ni aku respect die...sbb die bnyk ajar aku erti hidup n erti tabah....kejayaan yg di tempa adalah berdasarkan setitis air mata dan peluh....itu lah prinsip kejayaan die...n aku pulak..."hard work will definitely being rewarded n the rest is to believe in yourself"...thats my principe utk berjaya....

so here i am....believing in myself that i can do it...better than i have now....

-xoxo-peace....

Friday, July 17, 2009

aishiteru yo....

hurm...what should i start???

aku sgt sygkan sorg ni.....syg sgt2 kat my baby d....aku xdpt text die coz aku xde cdit...hurm...aku bca blog die...n i got confused...but as my routine...no asking.....hope i'm not the broken dreams....

well...juz want to say that aishiteru yo....means i love you....hehehehhe....pengaruh bahasa jepun....now i wonder....adakah die rindu aku??? ape yg die wat klu xdpt text aku??? die sihat ke??? mcm2 going through my head....hurm....

xpe la...now i'm starting my day by miss my baby d~

-xoxo-peace!!!! tsukida a.k.a LOVE

Wednesday, July 15, 2009

grateful

i'm grateful coz of i found my own path to walk.....

saat aku rasa aku jatuh xdpt bgn kembali aku telah berjumpa dgn sesuatu yg sgt2 berharga dlm diriku...semangat ku yg kuat dan tidak pernah pudar pada suatu masa dulu...diri yg aku sembunyikan selama 4 tahun telah aku jumpai kembali....yokatta na.....

now i strat from scratch again....basic training goes to the middle harder n now more harder....i have to give all i have if i want to be successful....yes!! i must...so now i training n training....despite of it i can be more healthy than the old me....besides that i forgot all the problems that make my heads sick...the nonsense n unreasonable problem.....

tomorrow as usual, training goes on n i want to be on the top....if i can endure this though training then i can endure everything....i hope so....i pray day n night so i can though heart to face everything that comes to my life....

now, all i need is myself n semangat yg kuat....gud luck aqil!!!! ganbatte!!!!

-xoxo-peace!!!!!!!!

Tuesday, July 14, 2009

on tonieyokatta....

nasib baik.....

hurm....nak tulis ape lagi kat cni....dulu hana kim...skrg ni hana yori dango lak...btul status bkn penentu kebahagiaan....citer ni bnyk bagi pengajaran....

tpi yg paling penting shun oguri ade berlakon dlm citer ni...hehehehehhe...xtau la nape minat sgt kat die....maybe sbb die cool, cute, n suara halus die tu wat aku jatuh hati kot....hehehehehehehe...ape2 aje lar...

aku pun xtau nape aku leh t'fall kat die tu...hahahahahahha...leh ke mcm tu??? men2 je....aku syg kat org lain tpi org tu tetap xdpt tandingi shun oguri aku....ape pun...aku tetap syg org tu....die xde kat sisi aku tpi die selalu teman aku....die xde kat sisi aku tpi die selalu bagi kata2 semangat kat aku...die xde kat sisi aku tpi aku selalu dpt rasakan kehadirannya....

hurm....ade ke org tu? hehehehehe...i left a question here..again??

-xoxo-peace!!!!

Monday, July 13, 2009

still time.....

still...i live in this planet...breath the air n eat the food....still in the same environment where i work n i live...where all start day by day.....

its also where i start call this place as my place of zen...hehehehe...dunno whats the meaning....but still...the time never run away....we as a human still want to run away from time...no good 4 us....now i realize every second i live is a very precious time...people around me is still very important to me....

4 every second n every minute that i count give a huge meaning to me....what i understand is i still have to give the best in everything i do...never give up n always give commitment with all i have....soon i'll get my success....thus, i have to learn to be more responsible n learn to be very patient....i learn n still learning.....

hurm...back to today's story...i'm very busy today...why? aku terpaksa uruskan hal adik aku...die nak g belajar kat universiti tpi aku yg sibuk...xpe la..aku as his sister should help him...kan...klu x sape lagi nak tlg....sbb aku dah keje skrg so aku belikan die tie bru n kemeja bru...happy btul die bile dpt....ni adik lelaki aku yg pertama...aku sgt2 happy bile dpt tau die dpt sambung study die...aku xjdi hntr die esk sbb aku kna temankan dak2 kembar tu g klinik....dua2 xnak g klinik klu aku x ikut....hurm....terpaksa la tiket aku ditukar saat2 akhir...sib baik leh.....

pagi2 tdi aku g gym n then aku g klinik...tau nape? aku leh xsedar betis aku bengkak kna pukul ngan kayu hoki smlm coz happy sgt atas kemenangan team aku ni....pagi2 tdi aku pelik nape aku xleh gerak...so cancel g jogging aku wat fitness je kat gym...coach aku ckp aku ni urat dawai tulang besi....kaki dah bengkak biru sakit pon leh xsedar...aku serius x sedar bile masa kaki aku leh bengkak smpi mcm tu....hehehehehehe....sib baik la g klinik tdi xde ape2 yg jdi....ok la...doktor tu ckp aku leh lagi g hancurkan kaki aku tu klu aku nak...maknanye kaki aku ni leh pakai lagi tuk aktiviti lasak....hehehehehe....ok la tu kan?? hehehhehehee.....pas dari klinik aku g teman adik aku....teman die wat account n teman die g beli brg2 die...hehehehehehe...

kul 5.30 ptg kitorg balik umah then kul 7.40 mlm tdi aku g gym...lepak2 ngan coach aku n team mate aku...citer2 pasal kejayaan kitorg...huhuhuhuhuhu....sambil2 tu aku wat la exercise sikit2.....kaki aku ni pon dah kurang bengkaknye...hehehehehehe.....end of this week kitorg ade track n field amatur sport tournament....hurm...aku ikut acara lompat jauh....hehehehehehe....sepanjang aku aktif balik sukan bru aku tau rupanye aku ade keupayaan wat lompat jauh...aku xtau pun....hehehehehehhe....mudah2an aku dpt la cipta rekod....so skrg aku kna gigih berlatih dan sembuhkan kaki aku ni....huhuhuhuhuhu...

awal bln 8 ni lak kitorg ade sport tournament n daki gunung kinabalu....yes!!!! x sabar nak g....hurm...pas tu aku kna attend graduation day lak...adehh...bzy lak...hehehehehe....xpe2...perlahan-lahan...sejak aku aktif sukan ni aku dah xkisah ape2 pun...btul la ape doktor aku ckp...bile kite bersukan n rajin senaman kite akan dpt lupakan sume masalah yg jdi beban pada kite....now...i'm free...ape yg jdi, ape yg aku rasa masa aku last sem dulu aku dah lupekan...biar la...aku dah malas nak ingat n kenang...biar la....

awal tahun ni...aku mulakan azam tahun bru aku untuk mulakan hidup bru kerana aku org bru....13/11/2008....i born on that date....but i still carry the same body n the same face...but...what happen really confused me....seriously...i lost my normality as a human who full of motivation...i dunno....adakah sbb aku dah jatuh cinta kat org tu wat aku hilang kewarasan aku...aku pun xtau...ntah la...tpi yg aku tau...aku dah xleh kawal diri aku...bru aku tau yg diri aku yg dah mati cube nak dptkan kembali hak die....my God!!! aku terpaksa bertarung dgn akal dan perasaan aku...sgt2 seksa...aku benci kat org2 yg aku xknal...ntah la...tpi sume tu aku dah lupakan...dan aku hanya berdoa dgn Allah jika ade org yg btul2 ingin menganiaya diri ini aku hnya minta Tuhan yg membalasnya....itu je yg aku termampu....

now i'm new...i'm different...i let go everything...now i can endure everything....
heheheheehe....

-xoxo-peace....tsukida....

aishichau kara.....

i'll be in love.....thats the meaning of the title....

in love with who?? hurm.....someone who love me n believe in me....who can accept who i am...n always give me strength.....

well....i want to say aishiteru yo to that person.....so that person will know my feeling....hehehehehe....

but first...i'll be in love with myself...then to that person....but i guess i already fall 4 myself....thank godness....now...i'm not the same person that i know....i'm proud with myself today...now i'm strong...i can endure anything....i hope so....

dulu...aku xpandai nak kawal emosi...now...yo katta na...i can....hehehehehe.....hurm...life is beautiful....i proud coz i can live for today.....

YA ALLAH....andainya engkau takdirkan aku pergi menemui-MU....matikan lah aku dlm keadaan yg beriman dan engkau berilah kekuatan kepada org2 disekelilingku untuk menerima ketiadaanku....

Sunday, July 12, 2009

ganbatte...banzai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yay!!!!! huhu!!!!!!!!!! we win!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3-0....i scored...its hatric!!!!!!!!!!!!!!!yes!!!!!!!..............suke sgt2!!!!! i'm so happy today........my mission accomplished....i want to prove that i can...n i already prove it....i'm so happy......
mang la mcm xcye...tpi aku sendiri pun xcye.....i scored on game bkn penalty....tu yg happy tu....dpt lak title penyerang terhebat n berbisa...hehehehehehehe.........

tpi yg sedihnye aku xdpt nak celebrate ngan my team n my coach...nape?? sbb ade kenduri doa selamat kat umah aku...adik aku dpt tawaran msuk universiti...syukur....aku happy sgt tgk adik aku dpt sambung belajar.....walaupun lambat dari org lain....tu la aku terpaksa cancel celebration party ngan my team...cian tgk muka dorg tdi bile i have to rush home....sib baik stadium n umah aku dekat je...leh la lari balik rumah.....

penat pun x abis lagi ni....tdi tu pun masa baca doa aku dah tersengguk-sengguk kat tepi kabinet...hehehehehehehe....owh b4 that aku kna layan sepupu kesygngan aku yg kembar tu...aedhh...tu yg wat aku tmbh2 penat lagi...tpi bila mengenangkan kejayaan yg aku ukir wat diri aku n team aku...aku sgt2 bangga n penat pun hilang sikit....ape yg berlaku pada hari ini aku xkan lupakan smpi bila2....ni la sejarah yg paling bermakna dlm hidup aku...melalui kejayaan ini aku dpt buktikan pada diri aku n org lain....walau mcm mana aku jatuh sekali pun...dgn berkat usaha, doa dan semangat yg aku ada aku boleh bgn semula.....i'm so proud to be me....

kenduri pon selesai n sume keje dah beres...leh la aku rehat pas ni....tpi esk aku tetap akan g stadium utk training n g gym tuk fitness....xkan la aku nak stop kan....tu je satu2 nya aktiviti yg leh wat aku lupa dgn sume masalah aku....bile dah latihan n berpeluh sgt best...hehehehehehe....ntah la...aku suka tgk org yg bersukan ni...xkira g gym ke atau ape ke...hehehehehe...yg penting..sihat kan....

aku happy sgt....aku dpt balik maruah n harga diri aku....i'm fit mental fizikal....now....i'm back....coach aku ckp tdi die sgt bangga tgk aku kat padang...main dgn penuh semangat...hehehehe...aku pun bangga jgk dpt beraksi kembali.....

ok la...skrg ni aku kna fikir mcm mana nak keep my health ni....hehehehehehe.....xpe...ganbatte!!!!!

banzai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-xoxo-peace!!!!!!

Saturday, July 11, 2009

happy!!!!


ari ni aku sgt suke hati.....hehehehehehehe......


alkisah nye....aku balik dari gym kul 4 ptg tdi....pas tu umi n abah aku amek...ade gak la adik2 aku skali....pas tu abah kata nak bwk adik aku g beli kasut...so ikut je la...aku dlm keadaan penat lagi masa tu...sgt2 penat..biasa la....sehari ni aku training kan....


masa kat dlm kedai kasut tu.....abah tibe2 dtg kat aku....die ckp "k.ila klu mau kasut pilih la...abah bunjer" fuiyoo!!!!!!!!!! aku yg dlm keadaan penat trus jdi bersemangat....hehehehehe...aku pon ape lagi...pilih la kasut yg aku suka....tpi aku budget gak la tuk abah aku...adik aku pon nak pakai duit gak....so aku pilih yg aku rasa cantik n berbaloi walaupun murah....


dan inilah hasilnya.....


-xoxo-peace!!!!

Friday, July 10, 2009

tired..

huh?? sgt2 penat....letih pon ade...tpi puas hati...smlm aku ade friendship game ngan dak2 sekola aku dulu....



penat la tpi best sbb kitorg menang 3-0...hehehehehe...aku dpt score dua goal...yay!!!! sgt2 happy....masih menyengat jgk bisa aku dulu...yg paling aku suka masa kitorg lawan tdi kitorg smpt gaduh kat tgh2 padang....hahahahahahaha....coach aku bagai nak gila leraikan kitorg....gaduh smpi nak berpukul ngan kayu hoki lak tu....puncanya sbb dorg kata goal pertama aku tu tipu...mane xnye...bru 3 minit main aku dah score...mane dorg x bengang....hahahahahahha.....



yg paling xleh tahan masa aku ngah men ade jgk yg sempat ngorat aku...hahahahahahaha.......lucu btul...nak alihkan tumpuan aku la tu...mahap la ye...x minat...taktik lapuk la wat mcm tu...tpi cute jgk gurl tu...cume xde minat la skrg ni....bile aku dpt score goal ingatkan die dah putus asa...xjgk...sip mintak no phone lagi...tpi aku xbagi...xsuka kna kacau ngan org yg aku xknal....



esk dah game dah....latihan ari ni maybe yg ringan2 je kot....simpan tenaga tu esok....hurm...isnin lak nak hntr adik aku...syukur die dpt msuk u...akhirnya jalan gak die....minggu ni sgt sibuk bagi family aku....aku pun sibuk jgk...hehehehehehe...adik aku nak jgk aku ikut g hntr die...adehh...letih la dik....

ari ni aku akan berlatih dgn baik....ganbatte!!!!

-xoxo-peace!!!!!!!!

banzai!!!!!!!!!!!!!

hahahahahahahaha....hari ni sgt bengong bagi kitorg...nape???
coz sume bantai membuta kat grandstand....coach suh training sume tido...ape lagi....dari kul 8 smpi la kul 3.30 ptg tdi kitorg kna training kat gym....gile bosan gile penat....nasib bdn.....

penat jgn citer tpi sbb nak menang punya pasal ikut jgk la...mlm ni ade training agi kat padang....actually, aku lebih suka training mlm dari siang...coz xde org nmpk...hehehehehehehe....lucu kan??? so mlm ni kna g training jgk la....yg wat aku happy sgt ari ni....adelah dngr pengumuman bout hadiah kitorg klu kitorg menang....

dpt trip g sport tournament!!!!!!! wow!!!!!!! hadiah yg sgt2 berharga bagi seseorg ahli sukan....hehehehe....sume dah xnak g kl....pelik btul la dorg ni....tpi xpe....yg penting aku dpt daki lagi gunung kinabalu tu....aku nak buktikan bahawa aku dah x sakit....hehehehehehe.....

aku kna admit...skrg aku dah ketagih bersukan...klu leh aku nak tido je kat gym tu...x[un kat stadium tu....tpi xleh...hehehehehehe.....percya x coach aku puji aku?????hehehehehehe....die dah ngaku dulu pun die xsuka aku coz aku degil...tpi die teruja tgk semangat yg aku tunjukkan utk berjaya....

aku bru dpt satu ayat ni.....walaupun hati luka, tpi jgn otak luka....aku pun xfaham tpi aku akan cuba fahaminya....lagi satu...org yg tipu diri sendiri adalah org yg sunyi dan dlm kesakitan....hurm....xfaham jgk...xpe la...t klu ade masa aku fahamkan...hahahahahahahaha.....

back to the story...latihan esk adalah yg final b4 match...nervous la plak...pas game ni msti aku akan sgt2 sibuk...ni la keje aku....actually aku nak jdi atlet...tu yg kna kerja keras ni....klu ade rezeki ade la...klu x...jdi amatur pun xpe....

bru aku rasa hidupku bererti...dulu aku rasa aku tiada kwn...kini...rupanya ramai jgk kwn ku yg masih menghargai diri ini....syukur....aku rasa bahagia dgn apa yg aku ada....bnyk benda yg aku dah pelajari....n bnyk jgk kesalahan yg aku dah ambil pengajaran....

esk last day...aku nak menang!!!!! hahahahahahaha....yg penting menang....tu je misi aku skrg...aku nak tebus balik harga diri aku yg dah hilang....aku nak tebus balik maruah aku yg lemah....aku kna jadi kuat n bersemangat balik.....

ganbatte!!!!!

-xoxo-peace

training....

latihan....training...same jer...huhuhuhu!!!!!

hurm....esk ade training...aku xtido lagi...aku bosan...aku rindukan seseorg....tpi...ah, lupakan...klu rindu bkn leh wat ape pun....

esk coach aku msti marah aku....gerenti beres nyer....ye la...lewat tido...dah la brape ari ni training dlm ujan...ade jgk la yg demam masa game nti...ishk!!! takut nyer!!!!!!!!hurm....team mate aku sume dah sepakat....klu menang nak wat trip g kl....alahai...kl je ke??? dorg xnak g tmpt yg jauh2...takut kna H1N1....adehh....pelik kwn2 aku ni.....aku ckp kat dorg elok lagi klu g pulau....atau pun g daki gunung....the result 50-50...sib baik jgk la kwn2 aku ni sume yg jenis tahan lasak...outdoor punya org...boleh la tahan....

aku bkn xnak g kl...tpi...xde ape la....hurm....tggl 2 ari je nak training...pas tu dah game...sgt2 takut sbnrnye....mana x nye...after 3-4 years aku stop sukan now i make a come back...aku takut je aku kekok nti....coach aku bnyk bagi semangat kat aku....dia ckp aku ni boleh cuma x yakin je...btul jgk ape yg die ckp tu....hehehehehehehehe...............

GANBATTE!!!!!!!!!!!! hehehehehehe....hurm....kaki dah kuat, bdn pun dah rasa ringan sket...tggl nak cekalkan hati n rilexkan minda....tu je....hehehehehe....ape2 pun...kitorg msti menang!!!!! klu x pun aku msti menang utk diri aku sendiri....mesti!!!! aku kna buktikan yg aku x lemah dan aku bkn siapa2...aku adalah AQIL!!!!

-xoxo-peace!!!!!!!!!!!!

GANBATTE MISERU YO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, July 9, 2009

tsukida....

hehehehe...lately pengaruh jepun sgt menular dlm diri ini...hahahahahaha...ntah la...

hurm...aku sgt2 penat skrg ni...plus letih...bru tdi aku struggle nak pecahkan rekod basikal mesin tu...hahahahaha...xdpt jgk...hehehehehe....xpe la, esk leh try lagi...tdi aku kna ketuk ngan coach aku...aku tido kat padang lgi pagi tdi...elok je melingkar kat grandstand....hahahahahaha...tpi bkn aku je...ade lagi dua tiga org team mate aku....kitorg di surh lari 20 round padang...hukuman yg paling biasa untuk org2 yg mengantuk...pas tu aku trus dah x ngantuk...

aku bru balik dari gym sbnrnye ni....sgt2 penat dan letih...owh lupe nak ckp...aku dpt sponsor kayu hoki...wow!!!! best giler!!!!! kali ni pakaian n kelengkapan sukan kitorg NIKE yg sponsor....fulamak!!!!!!!!....untung kali ni....hehehehehehehe....aku pun ape lagi....melaram ler...hihihihihihihi....paling best dpt keahlian percuma nike...so next time klu nak beli brg2 nike dpt la diskaun....

ok...cukup ngan sponsor...balik kpda training lak....training pagi tdi dlm keadaan hujan renyai2...so abis sejuk kaki aku yg besi ni n terpaksa la aku buat warm up je....tu pun still sakit lagi...biasa la...besi...tpi x lama lagi besi ni nak dibuang coz lutut aku n ligamen lain dah ok dah...syukur...pas ni xde la insiden kaki sejuk....

petang ni aku xturun g gym...so leh la aku rehatkan bdn ni....hurm...penat la plak...tpi syok n aku happy sgt dpt buat mende2 ni...xde la asyik termenung n ntah ape2 je la....paling syok bile aku tgk team aku berlatih...bnyk main dari berlatih....selalu la coach aku yg hensem tu menjerit...hahahahahahahaa...padan ngan muka die yg x hensem tu....perasan je lebih...ishk3 aku ni...ade ke kutuk coach sendir...en.coach....mahapkan saye ye....huhuhuhu!!!

ape2 pun...esk training mcm biasa jgk...n klu x silap aku pakcik aku yg coach tu pon akan join sekaki...mati la aku klu aku x wat betul2...ade la yg kna sepak kuar padang....hehehehehehe...dasyat sikit pakcik aku tu....aku pon takut gak....huhuhuhu...

hurm...xsabar rasanya nak beraksi kat game tu...dah lama sgt x sport mcm ni...excited jgn citer...yg penting lawan kitorg adalah bdk2 amatur yg penah kitorg beat dulu...yes!!! coach ckp ade chance nak menang klu sume x malas...hehehehehe...die tu mcm tau2 je perangai kitorg yg malas ni....ape2 pun...aku tetap dpt posisi favorite aku...striker...yahoooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehehehe....bdn aku pun dah ringan...lari pon dah x semput...ade chance la nak jdi gila kat padang nti....hurm....xsabar nye la hai.....

ape2 pun...esk aku g training lagi...n gym x terkecuali...ptg ni gym xde coz mlm ni kan mlm jumaat...so ade kelonggaran di sini....hehehehehehe....

ok la..pe2 hal aku akan tulis lagi kat sini...dah mcm diari dah blog aku ni....adios-sayonara!!!!

-xoxo-peace!!!!

bila penat....

nandayo.....

mcm ni la bila dah penat sgt.....training bagai nak gila....bile dah penat jdi susah nak tidur...
esk pagi bru tersengguk-sengguk kat tgh2 padang....pagi tdi nasib aku x berapa baik....tgh aku dok layan ngantuk....kepala aku kna rembat ngan bola hoki...fuh!!!! sakit jgn citer la...
naik benjol pale aku....mcm mane la aku leh x sedar...ishk3....takut2...

esk training mcm biasa lagi....sgt2 penat tpi dgn cra ni je aku leh lupekan sume mslh n kesedihan dlm hati n off course la aku sentiasa berdoa moga2 hati ku tenang dan damai.....hehehehehehehe...back to the story...aku sgt2 ngantuk pagi tdi....mana x nye...mlm sblum tu aku tido kul 3 pagi....wat assignment pakcik aku ni ha....hurm....

tpi yg elok nye....aku x cpat penat bile wat keje...hurm...maybe sbb aku dah dpt balik tenaga aku...ape pun...i'm the biggest loser!!!!! yay!!!!

training oh training.....best training ni tpi tu je la...penat jgn citer la....gym tu plak dah mcm rumah kedua aku....smpi mak aku pun terpengaruh dah...die nak buat gym kat umah lak...adoyai!!!!! ape2 je la...mlm ni lak aku bosan smpi xleh tido....hehehehehehe.....ntah la....bosan sungguh....

sbnrnye aku ngah download citer favorite aku ni....hehehehehe...ade extended version la....ishk3...klu dah minat kan...ape nak wat....huhuhuhuhuhuhuhuhu....

ok la...xtau dah nak merepek ape lagi kat sini....aku nak berangan dulu....adios!!!!!

-xoxo- ganbatte-peace!!!!!!!!

Wednesday, July 8, 2009

kawai i!!!!!!!!!!!!!!

hurm...kawaii....means cute....tu bahasa jepun...hahahahahaha.....


i like him!!!!! so cute n charming!!!!! arghhh!!!!!!!! nak tau sape????


ni die....


-xoxo- peace!!!!

ganbatte miseru yo.....


it has been very long time i didn't write here....well tonite i was bored...so i have courage to write again....


hehehehehe....weird title....GANBATTE MISERU YO a.k.a. I'LL TRY MY BEST....actually aku dpt tajuk ni dari citer favorite aku....citer yg wat aku jdi bersemangat skrg....HANAZAKARI NO KIMITACHI E.....short term...HANA KIMI...hahahahahaha.....citer ni best giler...aku suke citer ni coz ingatkan aku zaman skola dulu...nakal jgn citer tpi yg aku paling rindu masa zaman2 aku jdi atlet dulu...fuh!!!!


now...i start from scratch....first jogging waktu pagi...biasa la tu....then aku g gym dua kali sehari....fuh dasyat gak!!! Coach aku??? hurm....cikgu pendidikan jasmani yg paling aku benci sekali....cikgu zul...nape la die leh jadi coach aku....mang letih...pagi2 die akan kol kejutkan aku...pas tu tepat kul 6, die akan dtg tunggu depan rumah bawak aku g stadium utk jogging then pegi gym die tu....fuh!!!!


itu la aktiviti aku sejak beberapa hari ni....sgt letih tpi seronok...aku dah jumpe kembali diri aku yg kuat tu....hehehehehehe...mcm xcye...dlm masa yg sama berat aku dah jadi 55kg...wow!!! aku xpenah mimpi pon nak ade berat mcm tu....hehehehehe..syukur alhamdulillah...berkat usaha aku akhirnya aku dpt jgk....walaupun aku xberapa suka perangai coach aku tu....tpi die bnyk bagi semangat dan nasihat kat aku....


aku sgt2 hargai....jadual aku sama seperti jadual atlit2 dia yg lain....sgt padat....kadang2 klu die rajin die akan bawak aku training ngan atlet2 die...alah bia tegal biasa...masa mula2 tu mang hari2 aku kejang otot...skrg dah xdah..dah biasa....rekod terbaru aku cipta pagi tdi....aku berjaya keliling padang bola saiz standard 10 kali pusing dlm masa 1 jam 30 minit....pergh!!! sblm ni nak wat 5 round pun aku dah semput....hahahahahahahahaha.....


aku sgt2 bangga ngan pencapaian aku....owh...yg wat aku lagi excited ni....next week kitorg i mean aku n ade la kwn2 aku yg lain tu....kitorg akan join hockey game....perlawanan persahabatan antara team amatur....fuh!!! x sabar rasanya...esk akan bermula la training yg sgt2 memenatkan....coach yg sama tpi latihan yg berbeza...nasib baik aku dah kna kerahan tenaga....i'm juz exhausted coz i try to catch my energy back....almaklum lah....berat dah bertambah...n aku dah lama sgt x bersukan....since i have my knee injury aku dah jarang bersukan...tpi skrg aku nak bersukan balik...coz sport is a way to get motivate....


aku rasa sgt2 teruja....hehehehehehe...well dah lewat malam ni aku xngantuk lagi...ngah tgk citer favorite aku tu....ngah tgk SANO IZUMI, ASHIYA MIZUKI N NAKATSU SUICHI.....arghhh!!!!! rindu zaman nakal2 dulu!!!!!!!! aku rindu kwan2 aku...walaupun bru bbrp ari lepas kitorg wat reunion xrasmi...aku sgt2 rindu dorg...hehehehehe....sume nak tunjuk taring masa tu...hahahahahaha....hana kimi...


hurm...ape aku nak wat skrg ni???? aku xngantuk wei!!!!! hehehehehehe....aku kna tidur jgk klu x esk aku akan baring kat tgh2 padang tu n tido....xkan la kan??? klu la coach aku tau aku tido lewat...mati la aku kna round padang bola 20 kali....dah penah kna dah....tpi x serik2 lagi....hehehehehe....hurm...aku kna tido jgk....ok2....


aku harap aku akan terus sihat utk bersukan!!!! GANBATTE!!!!!


-xoxo- peace!!!!




Friday, June 26, 2009

the awful truth.....

mlm ni...i discover one awful truth...smpi aku sendiri pun susah nak percya...tpi aku cekalkan hati untuk percya....aku baca satu blog ni....dan aku akan ingat smpi bila2 pelakon dlm blog ni...awan..bulan..bintang....kini aku jadi xsuka pada ketiga-tiga ni...aku xtau siapa mereka... tpi apa yg mereka tulis dlm blog ini sgt2 membuatkan maruah ku jatuh...sgt2 membuat aku rasa terhina....sgt2 membuat aku rasa x ingin hidup lagi...tpi aku cekalkan semangat...aku mesti hidup...aku nak dorg tau bahawa aku kuat....

mlm ni...aku rasa sgt bodoh...selepas aku let go everything aku dikejutkan dgn ape yg terjadi...my God!!! smpi bila diri ini harus di tipu begitu???? inilah apa yg aku rasa sebaik aku habis baca blog tersebut....memang la isi nya tidak bnyk tpi cukup membuat aku rasa tidak layak untuk hidup di dunia ini...bkn sbb rasa bersalah...tpi sbb aku rasa malu yg amat sgt...bru jap tdi aku berdoa...Ya Allah...Kau berikan lah pembalasan kepada sesiapa yg telah menganiaya diri ku ini...aku tidak tahan Ya Allah....

aku rasa tidak berhak untuk hidup...tahun lepas, MySpace...kali ni blog...lepas ni?? aku x tau la... dua pelakon dalam satu bdn....aku tidak tahu mahu percya yg mana...tpi aku tetap percya dgn my baby d....who very calm n caring...who i love so much....the rest...i leave it to God....

jika ada sesiapa melihat keadaan ku masa ini...pasti akan berkata aku ni gila...org dah wat mcm tu pun leh tersenyum...leh lagi menulis kat blog...ntah la...aku xrasa satu benda pun skrg...terpulang la pada org yg nak menganiaya hidupku...go on...tpi aku berpegang pada satu je...berdoalah, minta lah pada Allah kerana Allah tidak akan pernah mengecewakan umatNya yg beriman kepadaNya....disebabkan yg satu itu...aku berdoa...meminta agar ditenangkan hatiku...di damaikan jiwaku....dan...aku merasa ketenangan itu kembali....

aku hanya berharap satu je....biarlah aku merasai ketenangan yg abadi ini....moga2 aku kembali kepada Allah dgn bersih dari dosa...jika apa yg berlaku ini adalah sebagai pembersihan dari dosa yg aku lakukan...aku redha...aku bersykur kerana aku mendapat petunjukNya di usia muda ini....tidak lah terlambat bila aku sudah tua nti....Alhamdulillah...

berbalik kepada topik utama tdi....buat bulan, bintang dan awan....aku harap hidup korg akan bahagia....hnya ketahui lah...aku sgt2 berterima kasih di atas budi yg korg taburkan kepada aku....kerana budi korg tu aku berjumpa dgn Pencipta aku....aku sgt2 berharap korg akan menemui kebahagiaan yg hakiki....aku tidak akan berdendam...cuma satu yg aku pinta...pintu taubat sentiasa terbuka untuk umat yg mahu bertaubat....aku bkn alim sgt tpi budi yg korg taburkan kat aku cukup buat aku sedar bkn aku yg berkuasa di bumi Allah ini....

buat d....b percya dgn d...deep down in you theres someone who love me....i love u so much....if u already found who u r...let me know....i just don't want believe in the awful truth.....d...b syg d sgt2...cume jgn wat b mcm ni...u said u lied at MySpace n that blog....i believe it....n i trust u....but pls...klu d rasa d dah x perlukan b lagi...juz let me know...supaya b leh wat persediaan n x mati mcm aqeel...

d...klu esk d call or text tpi b x ingat kat d...d g tau la d sape ye...supaya b tau d sape...d adalah org yg paling b syg....b nak ingat kat d smpi bila2...tpi andainya takdir dah tulis mcm ni...d jgn lupe kat b...juz introduce urself to me again....n i will try to remember u....i love u so much d....b syg d...syg d sgt2....terima kasih sbb selama bbrpa bulan ni d bnyk beri kegembiraan kat b..b dah lupakan all the hard thing that we've been through....b syg d sgt2 tau...b selalu nak ada dlm hidup d...i love u d...i miss u always...b pegi dulu tau...jgn lupe cri b tau....


xoxo-b-

Thursday, June 25, 2009

rewind

this morning i woke up....then i have my subuh prayer...after that, i go for a jog...hari ni aku terasa hendak berlari sehingga ke empangan...jdi aku pun pergi...sesampainya di sana...aku berjalan-jalan sekejap dan kemudian duduk di situ....

its like a tape...its rewind everything that happened to my life....owh God...its already 21 years now...i recover almost everything n i endured everything that happened to my life....everything aku ingat...dari kecil sehingga la aku besar...dari aku alam tadika, sekolah rendah, masuk menengah, sehinggalah aku masuk universiti n compliting my diploma level...aku ingat semuanya...how i started to love someone...being hurt n hurt n hurt again...how i started make friends, gain new friends and lost them....how i being cheat by my own friends, how i being dissappointed by them....God!!!! i can't forget all that...its what people called..'asam garam kehidupan'....ya...i endured all such thing...its hurt...yes its hurt....

i learn how to trust people...n lose the trust to them n then once again i learn...i manage but i hope i don't lose it once again....its hard for me...i want people around me understand me but only a little can do it...i build a trust in myself....i want my normal life again...its hard if i have to build my life once again....i lost my memory once...so i built my life again n i did it...but if i had to lost it once again...no..i can't....

i really hope that people will understand me...i love people around me n i know they love me too...but life is a roller coaster...have upside down...sometimes were at the top but sometimes were down...thats life....i've been through all that...trust me...its life...

when i recalled all such things its make me realize, how far i go until now....di empangan ini lah aku hampir menamatkan kehidupan ku...semua org tidak tahu tu...tpi aku coretkan di sini agar jika aku kehilangan ingatan ku lagi aku akan ingat apa yg pernah berlaku pada diri ini....di empangan itu juga lah aku hampir berputus asa kerana aku kehilangan org yg aku syg...13/11/2008....aku pergi ke empangan itu pada waktu petang untuk menamatkan penderitaan disebabkan aku ditipu oleh org yg ku anggap kawan tetapi rupanya musuh dalam selimut...tetapi rupanya Allah masih menyayangiku...aku dijumpai oleh org yg aku paling sayangi...indai...dia lah yg memberiku semangat untuk meneruskan hidup walaupun aku tidak ingat apa2 masa itu...two weeks in ICU....aku sedar dan menjadi org baru...tiada satu pun ingatan tentang kejadian itu...sehingga lah semalam apabila aku melihat fail kesihatan ku yg tebal itu....My God!!! inikah yg berlaku sehingga aku hilang memori masa lampau ku?? so never mind....aku telah dpt mengingati semua itu....yup!!

kini...aku tidak lagi berharap pada sesiapa...aku menerima dengan ikhlas org yg mahu menyayangi diri ini...aku sgt berharap kejadian lampau tidak akan berulang kembali....aku sentiasa sedar ada hikmah di sebalik semua kejadian ini....pagi tdi...i let go everything...di empangan itu aku telah lepaskan semuanya...biar lah ia menjadi kenangan lalu yg tersimpan kemas dalam kamus hidupku selama ini....aku berharap agar kehidupanku akan mempunyai sinar selepas ini dan aku akan mendapat org yg benar2 tulus dan ikhlas untuk menyayangi ku...

pergilah kenangan...pergilah semua....'let go everything n u'll get ur life back'...based on thid phrase i want to build my life again....more strong than ever....aku punya kekuatan sekarang dan kekuatan itu hanya akan difahami jika org itu mendekatkan diri kepada PenciptaNya.....itu lah hikmah nya org yg mengasihi diri sendir...syukur alhamdulillah aku mendapat kekuatan ini di saat aku sedang jatuh begini....aku berharap agar kekuatan ini akan terus kekal dan aku akan terus taat kepada Allah s.w.t....AMIN....

selepas aku melepaskan semuanya...aku berlalu pergi dari empangan itu...biar lah ia menjadi kenangan yg aku akan ingat smpi bila2...aku berlalu pergi dengan seribu harapan untuk memberi sinar dalam kehidupan ini...aku perlu fokus dalam kehidupan ini dan aku tidak perlu berputus asa....mudah2an Allah akan membantu ku....

aku berasa lega dpt meluahkan segala-galanya....ini lah coretan hidupku....ini lah apa yg aku rasa setelah bbrapa lama aku pendam...kenyataan hidup yg amat pahit utk ku telan kerana aku pernah berpatah arang terhadap diri ini.....tetapi disebabkan org disekeliling ku aku berjaya untuk bangun dan melangkah semula....syukur ke hadrat Allah yg Maha Berkuasa.....

aku sedar kini...tidak salah untuk tunduk kepada Pencipta....jgn sombong dan bongkak dgn kehidupan dunia...kerana semua akan dihitung di akhirat....semoga aku akan menjadi insan yg lebih tabah dan sabar untuk menempuh segala dugaan...semoga aku akan menjadi insan yg sentiasa kuat untuk menghadapi apa jua rintangan hidup....Amin ya Rabbal Alamin.....

Wednesday, June 24, 2009

life goes on...

hurm...ape aku nak coret lagi kat cni???
hik3...mcm biasa la...ari ni life must go on...
aku sibukkan diri dengan membuat kerja2 kat umah n melayan kerenah kawan2 ku yg bnyk songeh....hahahahahahaha...bkn selalu nak dpt dorg berkumpul kat cni...aku selalu je ade hal....
n besides...i got the twins with me...kitorg wat recording ari ni 4 my aunts assignment..cian makcik aku..sib baik la aku jdi bibik bertauliah kat umah ni...boleh la tlg2 die wat assignment die...hehehehehehe...

aku selalu menyibukkan diri ngan keje2 umah n beribadah kepada Allah s.w.t.....aku harap agar ibadahku mendapat keredhaanNya....

malam ni the twins tido kat umah aku...ngan aku...owh riuh bilik aku skrg ngan telatah bdk2 ni...hehehehehehe...dorg la penghibur hati duka lara ku...hari tu...semasa hidupku kucar kacir...mereka la dtg merawat luka dan menghiburkan hati ku...skrg ni pun sama jgk...mrk sentiasa tahu tika aku berduka...itulah kembar yg sentiasa aku sayangi....aku ingat lagi tdi...aku menangis...fauzi dtg dan mengelap air mataku lalu mencium pipiku...owh!!! aku rasa sgt terharu di atas keperihatinannya...aku tidak sabar menanti hari esk....

masih ada lagi kah sinar yg akan menerangi hidup ku??? aku harap ada kerana Allah itu Maha Mengasihi hamba-hambaNya....

itu saja lah wat mlm ni...aku akan terus menulis lagi....

cow!!!adios!!!

xoxo...

Tuesday, June 23, 2009

the climb-miley cyrus

this song is very meaningful to me....i always listen to this song lately....
i believe i can...this song teach us how don't give up so fast in our song....
this is the lyrics....read n understand it...


I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin,
You’ll never reach it,
Every step I’m taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep tryin
Got to keep my head held high

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
theres always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing,
The chances I’m taking
Sometimes they might knock me down but
No I’m not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I’m going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,cause

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you're going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It’s all about

It’s all about
The climb
Keep the faith

Keep your faith

saya dah ok....

hari ni...aku bernafas lagi di muka bumi Allah ini....syukur alhamdulillah....tidak pernah aku rasa ketenangan dan kedamaian seperti ini....
aku sgt mensyukuri nikmat Allah ini...tidak sia-sia aku bersujud dan berdoa..seungguhnya Allah mendengar keluhan dan rintihan hamba-hambaNya....

pagi ini aku bgn subuh,,,menunaikan tanggungjawab seorang Muslimah terhadap penciptaNya....selepas itu, aku keluar berjogging untuk mengeluarkan peluh...umi ku ckp..tidak elok tidur selepas subuh...jdi aku pun keluar berjogging...selepas berjogging...aku menunggu umi...aku ikut ke taman wawasan untuk mengambil bdk2 kembar itu...hurm..awal2 lagi mereka sudah ready...mandi dan berpakaian kerana aku sudah berjanji untuk mengambil mereka hari ini...klu bab berjalan, memang mereka lah hero nya...

selepas itu, kami balik ke rumah ku...aku membuat sarapan pagi untuk mereka berdua dan untuk org2 di rumahku...selepas itu, kami mkn bersama-sama...jam 9 pagi, makcikku ku call...dia kata hndk keluar dan memintaku menemaninya...aku pun bersiap...x sangka pula bdk2 tu nak ikut...so bawak je la...

smpi di bandar...bdk2 tu mang kecoh...nak ke sana ke mari pun payah...maklumlah...bawak dua2..mang la kecoh...aku pergi melangsaikan bil broadband ku n juga bil telefon rumah....
hurm...bnyk kerja btul...dah berhari-hari bil tu tertangguh sebab aku sakit...selesai membayar bil, aku pergi membeli brg2 dapur...bdk2 ni semua barang dia nak ambil...mati la aku membayarnya...

pas itu, kitorg g mkn...mkn kfc lak tu...selepas sekian lama sakit..hari ini bru aku rasa selera ku ok...syukur alhamdulillah...hehehehehhe...mkn kfc lak tu....after that kitorg pergi pasar...lepas tu trus pulang ke rumah...kecoh n seronok bdk2 tu dpt jalan ari ni....penat btul jalan dgn bdk2 ni...

smpi je kat rumah bdk2 tu trus nangis...xnak balik katanye....Ya Allah...ape la xpandai penat bdk2 ni....hurm...pakse je msuk rumah...menjerit-jerit xnak masuk...biar je...bagi tgk tv citer ultraman favorite dorg...trus diam nangis....syukur....

so thats it 4 today...ptg ni xde ape lagi kot...aku nak solat zohor dulu...hik3....maybe petang ni kita jumpa lagi....

see u again....

peace...xoxo

Monday, June 22, 2009

senja kala.....

di waktu senja ini....aku merasakan satu kedamaian yg tidak pernah aku rasai sebelum ini....
selama beberapa hari ini hidupku dalam keadaan yg tidak tentu arah....tetapi pada senja ini aku merasakan satu kedamaian...

ya...mungkin kerana aku telah menadah tangan dan berdoa kepadaNya untuk kedamaian dan ketenangan ini...sblm2 ini aku begitu merindui org itu...tetapi dengan mendekatkan diri kepadaNya aku dpt mengurangkan kerinduan itu....aku bru teringat...tiada siapa yg lebih layak dirindui dan dicintai melainkan junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.....Ya Allah...sungguh ku telah melupai Mu....

kini...setelah ku jumpa jalan hidup ku kembali...aku redha dgn ketentuan Allah terhadapku...dan aku merasakan ketenangan ini setelah ku kembali kepada Penciptaku...syukur Alhamdulillah di atas kurniaan Tuhan ini...

kini...setelah sekian lama..aku akan dpt merasai kebahagiaan ini...tetapi aku pun harus berkorban...pengorbanan di jalan Allah...fisabilillah...segala dugaan akan ku tempuh dengan sabar dan ikhlas serta redha...sesungguhnya..sehebat mana pun kita di dunia ini...sebetul mana pun kita di dunia ini...kita tetap akan menghadapNya suatu hari nti...sujudlah kepadaNya sebelum terlambat..tidak perlu malu untuk sujud kepadaNya kerana Dia menerima hambaNya yang ingin pulang kepangkuan jalan....

tak tahu mcm mana caranya??? itu adalah alasan org yg belum sedar...hendak seribu daya, x hendak seribu dalih...umur bkn makin mengecil jumlahnya tetapi semakin meningkat...pulanglah kepadaNya sesungguhnya kita akan memperolehi kehidupan yang tenang, abadi dan hakiki....

berserah kepadaNya kerana Dia yg menentukan perjalanan hidup hamba-hambaNya di atas muka bumi ini...berdoa kepadaNya kerana hanya Dia yg menjadikan doa kita satu kenyataan...
malu bukanlah satu pilihan...tidak salah untuk mengakui kesalahan kita...

sesungguhnya aku sedar...aku adalah hamba Allah yg hina dan tidak berdaya..semua yg berlaku adalah atas ketentuanNya dan aku hanya boleh meminta daripadaNya...

aku bersyukur kerana aku diberikan kesedaran sebelum terlewat...akhir zaman ini bukan kira tua bru Allah cabut nyawanya...yg muda pun sudah boleh kembali bertemu Allah jika dengan izinNya...sebelum terlambat...aku ingin kembali ke pangkal jalan...aku ingin merasai nikmatnya kemanisan iman....


-hamba Allah yg kerdil lagi hina-

pulih...

setelah beberapa hari mendapatkan sesi kaunseling...aku dapat rasakan yg aku beransur ok...my depression hilang sedikit demi sedikit...cuma doktor hensem itu berpesan..."klu die wat something yg rasa2 menyakitkan hati, tnya dia n minta penjelasan but if dia xnak beri sebarang penjelasan tentang apa yg dia wat tu...menangis krna itu dpt melegakan hati yg parah...."
mcm tu la lebih kurang pesanan dokotor tu...die tau yg aku xdpt nak handle sebarang kesakitan lagi...cukup dgn pengalaman lepas katanya...my mind, my body had enough...jika berlaku sekali lagi..maybe i can't survive...hurm...complicated jgk masalah aku ni....

susah untuk aku nafikan...tpi itulah realitinya...aku berdepan dgn dugaan hidupku yg paling besar...diriku masa lampau dan diriku masa sekarang berebut untuk duduk dan menjadi dominan...aku xtau apa yg aku rasa...aku rasa seperti ingin kalah je...tpi x..aku msti teruskan hidup...memang kesakitan amat pedih...tpi berbaloi kah aku give up hnya kerana dia???
dia hnya insan biasa...cuma..aku menyayanginya..itulah..hebatnya kuasa kasih sayang...
tpi yg aku xfaham...nape die selalu nak aku ikut telunjuknya n wat aku rasa bersalah ngan diri aku ni??? aku sering mengalah dengan diriku dan akhirnya aku menjadi pemberontak....ape2 yg die wat msti aku nak sangkal...aku buntu....aku xfaham ape yg terjadi dgn diriku....

kadang-kadang, aku pelik...nape dugaan aku ni berat sgt??? bru aku faham...semakin berat dugaan Allah keatas hamba-hambaNya..semakin Dia menyayangi hamba-hambaNya...syukur...aku sgt bersyukur...

kepada dia...dear..pls stop this game..i don't know what u up to...but pls..i love u so much...don't tear my heart...i can't handle it if it happen again...this is serious...maybe ur-ex dulu selalu ugut nak mati la ape la klu u left them...but me no...my doctor already examine me...n the reality is in front of me...my brain n my body xkan dpt menampung kekecewaan lagi....if that happen...i'll be gone...this is not a game...thats the secret yg xramai org tau....hurm...dunno la...guess its my destiny....i bkn nak minta simpati kat u...i juz nak tell u my conditions...thats all...i sgt2 u akan faham....don't play a game anymore...i love u


4m the one who really want to live....

Sunday, June 21, 2009

Alhamdulillah.....

aku bersyukur kerana hidupku masih panjang...walaupun aku sakit...aku bersyukur kerana aku masih bernafas pada hari ni untuk merasai nikmat hidup pada hari ini....

aku bersyukur kerana aku tahu macam mana hendak berdepan dgn masalah...ade sorg kawan aku ni ckp...bile kite dah berdepan dgn masalah yg maha berat....kite akan 'back to the basic'...
maksudnye....kite akan menghadap-Nya meminta pertolongan dari-Nya...betul...itulah apa yg aku lakukan dan aku bersyukur kerana aku tahu mcm mana hendak meminta tolong daripadaNya...bukan sekadar berdoa, berzikir dan berselawat...tetapi juga dengan bersolat-wajib dan sunat, muhasabah diri dan mengaji....syukurnya aku kerana mengetahui dan mempunyai ilmu terhadap Islam....

aku juga bersyukur kerana aku sakit...itu tandanya Allah masih menyayangi hambaNya ini...dugaan yg diberikan juga tidak kurang hebatnya sehingga aku boleh menitiskan air mata....ini membuat aku tambah mengagungi kebesaran Allah s.w.t. hanya Dia yg berhak keatas hamba-hambaNya....

aku sgt2 bersyukur kerana dikelilingi oleh org2 yg menyayangi diriku...aku bersyukur kerana masih ada lagi rakan2 dan sahabat yang mengingati diri ini....hidup kadangkala kita diatas dan kadangkala kita dibawah...penuh dugaan dan pancaroba...tetapi..kita haruslah tabah dan sabar...
untuk itu...kita sangat memerlukan bantuan daripadaNya...hnya dia yg tahu perjalanan setiap insan di muka bumi ini....

untuk aku...aku hanya mensyukuri segala pemberianNya kepada ku...Dia lebih mengetahui segala-galanya...setiap dugaan yg diberikan kepadaku hanya Dia yang mengetahui hikmahnya...setiap dugaan ada hikmahnya...aku percaya itu...setiap kesakitan yg aku alami sekarang pasti aku akan berdepan dgn kebahagiaan di hadapan....cuma masa yg menentukan....

kita merancang Allah yg menentukan.....

-hamba Allah yg kecil-

Saturday, June 20, 2009

big girl's don't cry

Da Da Da

The smell of your skin lingers on me now
Your probably on your flight back to your home town
I need some shelter of my own protection baby
To be with myself instead of calamity
Peace, Serenity


I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, Myself and I
We've got some straightenin' out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their blanket
But Ive got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry
Don't cry
Don't cry

The path that I'm walking
I must go alone
I must take the baby steps until I'm full grown
Fairytales don't always have a happy ending, do they
And I foresee the dark ahead if I stay


I hope you know, I hope you know
That this has nothing to with you
It's personal, Myself and I
We've got some straightenin' out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their blanket
But I've got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don't cry
Like the little school mate in the school yard
We'll play jacks and uno cards
Ill be your best friend and you'll be mine
Valentine
Yes you can hold my hand if u want to
Cause I want to hold yours too
Well be playmates and lovers and share our secret worlds
But its time for me to go home
Its getting late, dark outside
I need to be with myself instead of calamity
Peace, Serenity

I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, Myself and I
We've got some straightenin' out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their blanket
But I've got to get a move on with my life
Its time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry
Don't cry
Don't cry

La Da Da Da Da Da

Friday, June 19, 2009

hilang...

tiba-tiba aku teringat lagu avril lavigne-when u're gone....

When you're gone
the pieces of my heart are missing you
When you're gone
the face I came to know is missing too
When you're gone
the words I need to hear
to always get me through the day
and make it ok
I miss you

aku seperti merasakan benda yg sama....kehilangan adalah lumrah...
kita bersedia dgn tidak...itu lah takdir....

takdir cinta-rossa.....lagu ini sgt pilu dan menyayat hati...masa aku putus dgn dia kali pertama dulu...aku dngr lagu ni...smpi skrg lagu ni masih jdi lagu favorite aku...aku masih ingat lagi antara lirik lagu ni....
andaikan ku bisa lebih adil
pada cinta kau dan dia
aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa
biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh Tuhan tuntunlah hatiku
penguasa alam
tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku
itulah antara lirik lagu yg sering wat aku menangis...hurm..smpi skrg kot...aku dah jarang dngr lagu tu...tpi tiap kali aku dngr aku msti menangis...ntah la...sgt2 touching lak lagu tu...
hurm...aku dngr lagu tu sbb mumy bagi kat aku..die kata.."bakhil, cuba qil dngr lagu ni...sedih btl..mumy suka lagu ni walaupun sedih..." mang..aku pon suka lagu ni walaupun sedih
d...aku sgt rindu dia...kebelakangan ni hubungan kami sgt hambar...tiada lagi keceriaan..hanya air mata menjadi peneman ku saban malam...aku rindukannya....dia? aku x tahu...aku harap dia rindukan aku jgk...aku sgt2 menanti kehadirannya dlm hidupku kembali....aku rindu nak dpt text dari die mcm dulu...hurm...tpi die xde cdit...web sms ade..ms pon ade..tpi xpe la...maybe connection die xok...
aku....seperti hari2 yg lain tetap mcm ni...bosan n sume perasaan bercampur-baur...xtau la...
tpi aku tetap bersyukur kerana aku masih lagi bernafas di atas muka bumi Allah ini....aku bersyukur kerana aku tahu mcm mana hendak mengubat hati yg luka berdarah...mengubat hati yg hancur....aku bersyukur kerana aku tahu....
hurm...nak tulis ape lagi?? aku pun dah blurr...next time i wrote again....
with another interesting topic lak k??
see u again...peace...
xoxo

i hate this feeling!!!!

i hate this feeling...rasa tidak berdaya dan putus asa...i feel it these recent days...
ntah la kenapa....
but i want to lose hope n i want to give up....sib baik aku masih ada iman dlm diri...
aku kuatkan hati dan perasaan ku....
air mata menjadi teman yg paling setia....

xtau la kenapa...aku kerap rasa mcm ni...mungkin sbb....aku rasa sgt2 tertekan....
aku bru je balik dari berjumpa doktor...n still...keadaan aku x berubah...
doktor dah xleh nak wat ape dah....teruknye sakit aku....

hurm...aku seperti hilang...aku x leh trus mcm ni...aku kna bangun...ya..aku harus bangun...
tpi...mcm mana???

dia...dia juga seperti ingin menghilangkan dirinya dari ku...entahlah...adakah mungkin disebabkan kesalahan yg telah ku lakukan terhadap dirinya??
oh Tuhan!! tidak!! aku tidak sanggup untuk berdepan dgn ini sekali lagi...tidak!!!! walaupun yg pertama itu aku tidak merasai nya tpi aku tau keadaan nya...sgt sakit dan pilu...

aku..satu jasad tetapi dua perwatakan...kadang2 bila aku hilang kawalan diriku yg lagi satu akan muncul...skrg dia makin kerap muncul....aku tahu kerana aku sering merasai kehadirannya..dia seperti memaksa aku menjadi sebahagiannya...ntah la....

aku dah xtau nak ckp ape lagi...ok la...
aku akan menulis lagi...

amor da vida....xoxo

new day....

assalamualaikum....

aku bgn sgt awal hari ni...maybe sbb smlm aku xleh nak meleapkan mata...aku pun xtau kenapa...selepas aku solat subuh pagi tdi, aku mulakan hari ku dgn mengemas rumah n so on...
after that, i'm bored..thats my rutin everyday....damn bored!!!

aku tercari-cari rancangan yg best untuk aku tgk pagi ni...none...so i decide..DVD..yup!!!
aku tgk DVD tu smpi aku terlelap(ngantuk lagi ni)...kul 8, aku terbgn coz the twins already here!!! (ila2!!! angun ami mau andi!!!!!) mcm tu la lebih kurang cra dorg ckp tu...
hur...aku dgn malasnye pegi la mandikan bdk2 tu...x pasal2 aku dimandikan sekali....selepas dorg mandi dan aku pakaikan bju, aku pun mandi...rasa segar lak mandi tdi walaupun kul 5 pagi tdi aku dah mandi....

after that, aku wat nasi kuning untuk bdk2 tu mkn...xbnyk pun..cukup lah sekadar menghilangkan keinginan ku yg hendak mkn n utk mknn satu family....selesai je aku msak, bdk2 tu pon mkn ngan aku sekali...heheheheheh...sedap jgk aku masak...tpi x lawan my mum masak la....

skrg aku dah rasa ngantuk...heheheheh...tu la...mkn xingat...xpe la..aku rasa selepas aku sakit berapa lama ni bru tdi aku berselera mkn...tpi skrg aku rasa mcm nak vomit...owh God!!!

aku akan menulis lagi...owh aku lupa seperkara lagi....aku rindu dia...sgt2 rindu...smlm aku smpt chat dgn dia...cukup la untuk menghilangkan rasa rindu sikit...tpi aku tetap rindu dia...aku baca blog die jap tdi...hurm..i wonder what had happen to her smpi dia tulis mcm tu sekali....
aku harap dia x menyesal kerana berkenalan dgnku...aku syg dia....dia adalah segala-galanya bagiku...kepada dia, aku minta maaf jika selama ini aku ada menyakiti hatimu...aku tidak bermaksud begitu...andai ditakdirkan aku pergi dulu...aku harap masih ada lagi rasa kasihmu padaku kerana aku tetap mengasihimu sampai akhir hayatku....

aku rasa cukip setakat ini...bdk2 kembar tu pun dah terjerit-jerit memanggil namaku...hehehehe...biasa la tu...pantang aku hilang mesti dorg cari...ok la...

see you again...xoxo

-aku yg berharap-

Thursday, June 18, 2009

sick...again???

hurm....i'm sick again....huh! sakit ni wat i cpat sgt penat...ntah la...
bru je balik dari hospital...hurm...teruk dah asthma ni...the doctor suh bnyk2 rehat...
i've been examine by 3 doctors...hehehehehehehe...all said the same thing...
rest...rest....n rest....hurm...if i can....

well...i miss her a lot today....n i can do nothing bout it....juz accept it...rindu dia...

sakit oh sakit!!! nape asyik dtg je??? peliknye la hai....heheheheheheheh....
tpi ok la tu...klu kite sakit...maknanye Allah masih ingat pada hamba-Nya....Syukur Alhamdulillah.....

thats it for now...i'll write again later k....

miss u a lot d!!!!

Wednesday, June 17, 2009

rindu

aku rindu sgt kat dia....tpi aku takut nak contact die...aku takut die xlayan...
ptg tdi aku beranikan diri...tu pun die layan jgk...aku tau die mcm xsuka aku ganggu die...tpi aku rindu....

die janji nak text aku pas die mkn ptg tdi...tpi aku tunggu smpi skrg...xde pun...xpe la...
aku paham..die xnak la tu....

aku terpaksa pendam lagi rindu aku ni...xpe la...aku sedar aku salah...
aku yg wat die jdi mcm tu....aku kna terima la akibatnye....

tpi...aku rindu dia amat sgt...aku nangis klu teringatkan die...ntah la....aku syg dia...
syg sgt2...hari ni...hari paling sakit yg pernah aku rasa....

hurm...d, b rindu d sgt2...bile d dah leh maafkan b...d text la...i always waiting 4 u...

aku yang bersalah....

maafkan aku di atas keterlanjuran perbuatan ku...aku tidak maksudkannya....
aku harap suatu hari nti akan ada kemaafan bagi ku....

sekarang ni aku hidup di atas rasa bersalah....mang perit...aku seperti mahu mengalah...dan tdi aku hampir mengalah...aku tidak sanggup hidup kecewa sebegini....

tpi aku kuatkan tekad...demi dia yg aku sayangi dan aku harap masih menyayangiku...aku kuatkan tekad untuk berubah...menebus segala kesilapanku...

jika itu mampu untuk membuat dia tersenyum dan berkata "i miss u baby b".....

the beginning..........

today is the beginning....how i want to change....
the starting at 5.30 a.m. this morning...i woke up for subuh prayer n take a rest a while...
maklum la...xbrpa nak sihat sgt....

n i try not to think much bout her...n what had happen yesterday....only God know how i miss her so much!!!!
i feel so lonely...i don't know...missing her make me fell lonely...

dear God...if this is a punishment for me...then i take it....
dear d....i really miss u...i don't know how i can make it without u....

now...i try to be normal...i really hope that our relationship can be normal again....