Wednesday, July 8, 2009

ganbatte miseru yo.....


it has been very long time i didn't write here....well tonite i was bored...so i have courage to write again....


hehehehehe....weird title....GANBATTE MISERU YO a.k.a. I'LL TRY MY BEST....actually aku dpt tajuk ni dari citer favorite aku....citer yg wat aku jdi bersemangat skrg....HANAZAKARI NO KIMITACHI E.....short term...HANA KIMI...hahahahahaha.....citer ni best giler...aku suke citer ni coz ingatkan aku zaman skola dulu...nakal jgn citer tpi yg aku paling rindu masa zaman2 aku jdi atlet dulu...fuh!!!!


now...i start from scratch....first jogging waktu pagi...biasa la tu....then aku g gym dua kali sehari....fuh dasyat gak!!! Coach aku??? hurm....cikgu pendidikan jasmani yg paling aku benci sekali....cikgu zul...nape la die leh jadi coach aku....mang letih...pagi2 die akan kol kejutkan aku...pas tu tepat kul 6, die akan dtg tunggu depan rumah bawak aku g stadium utk jogging then pegi gym die tu....fuh!!!!


itu la aktiviti aku sejak beberapa hari ni....sgt letih tpi seronok...aku dah jumpe kembali diri aku yg kuat tu....hehehehehehe...mcm xcye...dlm masa yg sama berat aku dah jadi 55kg...wow!!! aku xpenah mimpi pon nak ade berat mcm tu....hehehehehe..syukur alhamdulillah...berkat usaha aku akhirnya aku dpt jgk....walaupun aku xberapa suka perangai coach aku tu....tpi die bnyk bagi semangat dan nasihat kat aku....


aku sgt2 hargai....jadual aku sama seperti jadual atlit2 dia yg lain....sgt padat....kadang2 klu die rajin die akan bawak aku training ngan atlet2 die...alah bia tegal biasa...masa mula2 tu mang hari2 aku kejang otot...skrg dah xdah..dah biasa....rekod terbaru aku cipta pagi tdi....aku berjaya keliling padang bola saiz standard 10 kali pusing dlm masa 1 jam 30 minit....pergh!!! sblm ni nak wat 5 round pun aku dah semput....hahahahahahahahaha.....


aku sgt2 bangga ngan pencapaian aku....owh...yg wat aku lagi excited ni....next week kitorg i mean aku n ade la kwn2 aku yg lain tu....kitorg akan join hockey game....perlawanan persahabatan antara team amatur....fuh!!! x sabar rasanya...esk akan bermula la training yg sgt2 memenatkan....coach yg sama tpi latihan yg berbeza...nasib baik aku dah kna kerahan tenaga....i'm juz exhausted coz i try to catch my energy back....almaklum lah....berat dah bertambah...n aku dah lama sgt x bersukan....since i have my knee injury aku dah jarang bersukan...tpi skrg aku nak bersukan balik...coz sport is a way to get motivate....


aku rasa sgt2 teruja....hehehehehehe...well dah lewat malam ni aku xngantuk lagi...ngah tgk citer favorite aku tu....ngah tgk SANO IZUMI, ASHIYA MIZUKI N NAKATSU SUICHI.....arghhh!!!!! rindu zaman nakal2 dulu!!!!!!!! aku rindu kwan2 aku...walaupun bru bbrp ari lepas kitorg wat reunion xrasmi...aku sgt2 rindu dorg...hehehehehe....sume nak tunjuk taring masa tu...hahahahahaha....hana kimi...


hurm...ape aku nak wat skrg ni???? aku xngantuk wei!!!!! hehehehehehe....aku kna tidur jgk klu x esk aku akan baring kat tgh2 padang tu n tido....xkan la kan??? klu la coach aku tau aku tido lewat...mati la aku kna round padang bola 20 kali....dah penah kna dah....tpi x serik2 lagi....hehehehehe....hurm...aku kna tido jgk....ok2....


aku harap aku akan terus sihat utk bersukan!!!! GANBATTE!!!!!


-xoxo- peace!!!!




1 comment:

  1. good to know that u're happy..
    all the best!

    ReplyDelete